Ahad, 5 April 2009

Little E-ein's Potraitures

Untuk Photoshoot kali ni, Si Little E-in bagaikan tahu bahawa dirinya sedang dijadikan model oleh abahnya. Biasanya kalau x pakai baju E-ein akan meradang dan menangis, tapi hari ni dia cool je, mungkin kerana hari ni cuaca panas dan dia lebih suka x berbaju.
selepas dipakaikan baju giliran wife dan ibu mertuaku pula untuk bergambar bersama-sama E-ein. Giliran abah E-ein bila pulak yek? (bisik hati kecil bapak E-ein) :)
.
.
.
.
.
.

50 ulasan:

skatype berkata...

salam bro fly.
to baby e-ein.
besa2 nti.
leh jderk model tok pak cik lak k.
pepun..
nice picca.

senget berkata...

wah.. sunggoh chomeyl..
:D

kabussenja berkata...

wah, lebatnya rambut Insyirah nie...

Fly berkata...

Skatype : Thanks bro, E-ein cakap nanti dia nak suruh uncle skatype untuk shoot gambar E-ein :)

Fly berkata...

Senget : Thanks dengan komen itu

Fly berkata...

Kabussenja : Thanks ye, lebat coz anak BAPAK hehe

T.u.Y.a berkata...

alololo..cumelnya..suka tgk pic no3 tu..gerammm sangattt....
e'ein cepat besar ye..

Fly berkata...

Tuya : Thanks Tuya,

Jangan besar sangat nanti penat nak dukung hehe, sekarang ni kalau nak tido kena dukung dulu, paling kurang 1 jam huhu

amirul berkata...

Salam Bro,
Maaf.. Lama x jenguk... busy... anyway comel la Baby E-Ein... Nice shoot... :)

Fly berkata...

Amirul : wsalam bro dan terima ksih dengan komen bro itu.

eiza in the house.. berkata...

salam..
tahniah dpt baby gurl..
e-ein sungguh comeil sekali..
salam peluk cium utk baby e-ein :)

andaq berkata...

wah..
comey sgguh e-ein..
:)
btw..
tgh tggu pic bapak n anaknye pulak nie.
bile la yer..
;)

kuizikel berkata...

gambo e-ein ngan opah nampak mcm betul2 tengah berborak..hehehehe..

Out Of Focus berkata...

She's beautiful bro...

Fly berkata...

eiza in the house : thanks alot.
E-ein kim salam :)

Fly berkata...

Andaq : thanks andaq,

Permintaan anda tu sedang diusahakan, tapi masalahnya Bapak E-ein pemalu orangnya :)

Fly berkata...

Kuizikel : Memang mereka sedang berbual pun, tapi masing-masing tak paham apa yang mereka bualkan heheh

Fly berkata...

Out of Focus : boleh lah kita berbesan heheh

Dj Epoi berkata...

Makin Lama..Gua tgk.....Makin nampak macam ikut bapak dia...heheheeh

P/S Mama dia pon ade gak...heheeheh

Fly berkata...

Dj Epoi : macam muka gua ke? hehe sambil isteri gua memuncungkan bibirnya :)

Tu pun nasib baik lu cakap ada rupa dia gak hehe

eD love photographY berkata...

sangat comel baby anda...
huhu..
me pon nak kawen jugak la...

Linda Latip berkata...

hi lil e-in! so cute!

p/s: abah e-in kna hire propa photog la utk dpt nice pics of the family together..hehe..kenkwn kan rmi..tp hrus ade..and u shud not b the one who press the shutter.. ;)

D'Rimba berkata...

Cikgu, takpeke guna perkataan singkat kat blog?

D'Rimba berkata...

Campur bahasa semua gaya zaman sekarangke cikgu? takpeke kita siarkan campur aduk bahasa ngan kata singkat kat blog?

DrSam berkata...

cepat betul masa berlalu. Nampak baby pun dah montel dan bertambah comel.

kecil-kecil dah latih jadi model :)

Fly berkata...

Linda Latip : InsyAllah satu hari nanti akan ada photographer lain tembak pic family saya

Fly berkata...

D'Rimba : Blog adalah bersifat peribadi, terpulang pada individu untuk meluahkan apa sahaja gaya luahan yang mereka iginkan. Tepuk dada tanya selera , hormati sesama kita,pupuk perpaduan itu yang terpenting.

Fly berkata...

Dr Sam: Haah Dr cepat tul e-ein montel, rasa sayang kat anak sendiri ni lainlah, sayang yang teramat2 :)

D'Rimba berkata...

Cikgu, bahasa Melayu diselaraskan dalam sistem pendidikan negara pada asalnya juga ingin memupuk perpaduan kaum di negara kita.

Fly berkata...

D'Rimba : betul tu. saya hormati pendapat anda, tapi encik untuk kita berbincang mengenai bahasa ni, saya rasa x sesuai dalam blog saya apatah lagi tajuk entry saya kali ini ialah mengenai anak saya dan karya2 seni saya. haraf maklum ye. saya mohon encik memahaminya. terima kasih

skatype berkata...

salam bro..
nape la kuar isu bhasa lak.
ad2 jekr.
kuat topik nie.
org to syok tgk e-ein nie.
hehee.
bler la leh shot e-ein ngn mak n ayh dye.
heh

Fly berkata...

Skatype : Tu lah pasal bro, den pun musykil gak ni. Xpelah bro yang penting kita bersangka baik je lah ye. Maybe sahabat tu pecinta bahasa dan ingin meluahkan pendapat dia. Apapun blog cg Fly ni bukan blog ilmiah jadi maaflah jika ada blogger2 yang tersinggung dengan paparan atau penulisan dari cg Fly.

Fly berkata...

skatype : bro kalau datang ke johor singgahlah umah kami di air itam leh tembak gambar e-ein hehe

skatype berkata...

ahaks.
tol 2 bro..
bro pnyer blog.
bro pnyer ska la.
xsmstinye nk jderk skema lam nie..
blog adlh ruang tok kiter bercrta n brkongsi pe yg ptt.
ahaks.
pepun.
saba jerk ler bro.
insyallh...
cutie sem nti..
ahaks.
doa2kn la..
agpn..
malu nk jmpa otai cam kamoo n wife.
ahaks

Fly berkata...

Skatype: HEHE ko ni klu bab memuji, leh gugur hempedu dan ginjal den,

mana ada otai bro, sebenarnye aku curi2 idea gak dari blogger2 yang lain termasuk lah photo2 dari blog bro. banyak try and error je.

wokeh kalau sampai ke Johor jgn lupa bagi tau..

skatype berkata...

bro..
xbaik trllu mrendh dri..
ahaks.
ALLAH xska.
ak yg crik idea kamoo.
sowie tau.
hlalkn ilmu ya cikgu.

D'Rimba berkata...

Cikgu harapan mendidik bangsa dengan cemerlangnya contoh teladan terbaik sebagai iukutan. Saya sekadar ingin mendapatkan kepastian itu saja sebab saya nak memulakan membuat blog baru jika benar boleh saya akan buat begitu lebih santai. Saya ada juga meneliti blog luar negara berbahasa Inggeris kebanyakan mengikut skema bahasa mereka menjadikan saya makin keliru dan risau untuk membuat demikian. Itulah saya mesti mendapatkan kepastian sebelum membuat keputusan. Maaf terpaksa jadikan blog cikgu sebagai contoh buat sementara. Maafkan saya cikguku.......

nordee berkata...

lebatnya rambut dia....

Fly berkata...

D'Rimba : Alhamdulilah akhirnya kamu menerangkan juga duduk perkara sebenarnya, barulah saya memahami hal yang sebenar. Cuma harapan saya semoga selepas ini jangan terus melulu kepada perkara yang berat, kenali dulu seseorang itu dulu. kalau kita baru mengenali seseorang rasanya tidak manis kalau kita bertanya soalan yang bukan sepatutnya. Ya betul kata kamu guru sebagai ikutan, gambaran kamu seolah bahasa yang saya gunakan di dalam blog saya ini akan merosakan bahasa dan jati diri anak bangsa. tapi tutur bicara kamu itu seolah2 kamu amat mengenali saya, adakah kamu melihat cara saya mengajar, adakah kerana blog saya ini kamu terus menyalahkan title saya sebagai seorang guru. Please jangan jadikan blog saya ini tempat untuk dirujuk dari segi bahasa, tidak adil rasanya blog saya yang bersifat peribadi ini dicanang oleh kamu di blog http://bahazain.blogspot.com/ saya haraf jangan diperlakukan perkara ini lagi.

edenphotographer berkata...

tq fly nice n beautiful baby God the Almighty has given to you and maiza.very nice photos of your daughter and hope can learn from you a lot.anyway my wife also a new lecturer at uitm lendu in islamic studies.so may i know what softwares that you normally use for photo editing?are a dslr user too?what brand and type?i'm still new with dslr nikon d40.hope can learn and share from you

Fly berkata...

Nordee : Terima kasih dengan komen Cikgu Nordee itu ye. Semoga Allah merahmati kamu

Fly berkata...

Eden photographer : Salam sahabat, thanks for visiting my blog, anyway im using Nikon DSLR D60,and editing pic using Adobe Photoshop.

:) bro i already seen ur photo, u re talented too bro, malu lah nak ajar u bro, lagipun i pun banyak lagi yang perlu belajar, kita kongsi2 ilmu ye :)

Long time i haven't been to UITM Lendu, miss life there a lot.So many bitter sweet memory when i was there.

edenphotographer berkata...

eein comelnya merah merah gitu.
nanti kalau singgah ke kluang bila2leh uncle n famuly mlawat eein ae.stay cute and jadilah permata kebanggan ayah bonda.AMIN from uncle edenphotography n family

CatlinaFly berkata...

edden photographer aka paim: singgah jgn tak singgah..:)

skatype berkata...

salam bro.
ahaks.
yg pnting erti yg ingin dismpaikn.
bhasa just skdr perantraan.
ahaks.
tol kn??
pepun.
kamoo da mkin dikenali la bro.

su berkata...

e-ein yg sgt manje!

Qaseh Qasturi berkata...

baby e-ein x berbedung ke?..
kalau mk mertua saya bising x bedung baby..tapi tau je le sekarang..panasnye x tertahan2...
kesiankan nk bedung anak...

CatlinaFly berkata...

qaseh: mama nye jwbkan leh kan..bedung tu bedung jugak..mggu pertama bedung satu bdn..masuk minggu kedua baby e-ein dah rimas dan selalu meronta2..kesian tgk dia..so kami bedung bdn smpi kaki(tak termasuk tgn..)..masuk minggu ketiga,kalau berbedung, dia meronta2 je, terbarai bedungnye hehehe..
dia dah makin kuat ni..kalau kene tendang dgn dia sakit jugaklah..ouch!
lagipun bedung ni takleh lame2..nanti perkembangan tulang dan otot baby leh terbantut...ikut pembacaan sy dan pesanan dari nurse yg jenguk kat umah tu lah...

Lily.Lulu berkata...

comeynyaaaaaaaa
pipi tembam !
geram pulak tengok
:D

cool style graphics berkata...

comel la e-in...
nk jd mummy angkat la... bley x? hehehe...

 
© free template