Selasa, 14 Julai 2009

Bas tanpa tayar...

Lama rasanya tak update blog ni, disebabkan kerja-kerja yang menimbun. Baru-baru ni aku berkesempatan bersama-sama pelajar dan guru pergi ke Melaka atas urusan lawatan sambil belajar. Pelbagai akiviti yang telah dijalankan dengan jayanya. Cuma semasa bertolak dari Zoo Melaka satu peristiwa tak dapat kami lupakan iaitu tayar bas tercabut beberapa minit setelah bas bergerak. Panik apabila bas bergoyang dan melihat tayar bas yang kami naiki memintas kami. Tayar bas bergerak dan bergolek2 sejauh 300m menuruni bukit, jenuh gak pelajar-pelajar dan pemandu menolak tayar dari bawah bukit.vDipendekkan cerita semuanya selamat dan aktiviti kami dapat berjalan dengan jayanya setelah bas dibaiki. Alhamdulilah.
.





15 ulasan:

Out Of Focus berkata...

Hehe!! That's funny man..

Dah lama tak update huh? Sibuk ye dgn anak kesayangan. I know the feeling man. U just wanna be close to ur kid.

cerpelai berkata...

Pulak dah!!
Tayar pulak yang excited nak berjalan dari bas sendiri..

Buleh dibuat cerita nih..
Kehkehkeh..!!

anntaj berkata...

ha!ha!ha!saya tergelak baca cerita bila tiba-tiba tayar melintas kami...(selalunya mcm tu lah yg org ceritakan kpd saya kalau kenderaan tercabut tayar).
pastinya tayar yg melintas...

apapun, syukur alhamdulillah semuanya selamat kan Fly??
:)

Chekgu BaniHassim berkata...

haha...
mcm dalam drama lak...
sib baik tak ape2...
gleme kejap drebar bas tu, masuk belog ko...

tchersally berkata...

Nak gelak pun ada..suspens pun ade..ape2 pun syukur semuanya selamat..

Fly berkata...

Out OF Focus : Busy bro skrg ni, balik umah dah keletihan pastu layan baby hehehe

Fly berkata...

Cerpelai : Bro kelakar pun ye gak bro hehe

Fly berkata...

Antaj : Hehe kalau sempat ambik video mesti best kan, x sempat ah seb tergamam dan asyik melihat tayar tersebut :)

Fly berkata...

Bani Hashim : Drebar tu tetap glamer sebab nama nye Din glamer hehehe

Fly berkata...

Teacher Sally : Alhamdulillah semua selamat sis..

arsaili berkata...

salam..aihhh bagaimana lepas pemeriksaan puspakom ni...:p

syukur semua selamat!

Fly berkata...

Arsaili : Kebetulan nak jadi kot.. Yang penting semua selamat Alhamdulilah :)

Qaseh berkata...

nasib baik x de ape2 kat murid...

umie@kakyong berkata...

Salam...
macam2 la dugaan erk bila nak buat aktiviti... sib baik tak ada apa2,semuanya selamat.

the life of cikgu sue berkata...

Fly
Syukurlah semuanya selamat.Kalau tak tak tahulah apa jadi ya!

 
© free template