Selasa, 25 November 2008

Catlina and T-shirt Design

Sambil gua belek-belek design2 yang gua penah buat, terjumpa pulak design tshirt ni.Tshirt Fakulti Perubatan Veterinar UPM, Pada mereka yang belajar di UPM tahun 2002-2003 mungkin pernah ternampak design T-shirt ni.Gua buatkan atas permintaan Catlina yg penah bukak bisnes Tshirt masa belajar dulu. Masa ni belum kawin bro tengah hangat bercinta hehe gua lak masa tu tengah keje di sebuah syarikat advertising di Kajang (sebelum masuk KPLI). Design ni gua buat pada tahun 2003, asalnye catlina nak buat untuk classmate dia je seramai 80 orang tup2 Alhamdulillah banyak lak tempahan sampai satu fakulti dan lecturer2 wife gua pun beli,kiranya duit tu dapat gak menampung Catlina selama 1 semester.

Hmmm hmmm walaupun gambar ni ada yang pernah tengok di blog Catlina, tapi gua guna gak serta gua edit dengan menggunakan perasaan dan tenaga cakerawala 1000HP hehe. Sebenarnya gua x de masa nak tembak gambar-gambar terbaru so gua amiklah gambar wife gua yang tengah posing ala2 baby dalam perut lagipun kitaorang ni sedang menunggu kelahiran baby pertama kami.Perbezaan ketara hasil editing gua dan catlina ialah gua lebih suka gambar yang gua edit nampak dramatik dan sedikit elemen gothic art..

5 ulasan:

dilaOHdila berkata...

cikgu & cikgi ni memang talented....
ditakdirkan dijodohkan dengan pasangan yang sealiran minatnya, alhamdulillah. Moga cahaya mata kalian mewarisi darah seni yang ada......

GregChai berkata...

cool design, love those icons :)

CatlinaFly berkata...

hmm..byk kenangan design tshirt tu kan bang?..tapi kite jual pun dah dekat final year..kalau buat dari tahun 1 lagik ,fuh masyukkk..sure tak usik duit PTPTN punyer..heheh..(kalau pasal duit,..idea tu ade je tp skrg bz tak leh nak bisnes2 dah !) :)

Salbie S berkata...

ooo cntik sih bagus2 pasni buat t shirt utk peminat blog plak hakhakhak

en_me berkata...

chanteknyerrr..

 
© free template