Isnin, 5 Januari 2009

Wedding Banner And Bunting Design

Antara koleksi2 Design gua untuk Banner dan Bunting pengantin (job kecil-kecilan, dapatlah topup minyak keta dan membeli apa yang patut). Almaklumlah sekarang ni kalau majlis kawin ramai pulak pengantin yang berminat untuk wat banner dan bunting, rasanya dah jadi trend skrg nih. X taulah tempat korang, tapi kat tempat aku nih masih ada lagi pasangan pengantin yang berminat dalam rekaan banner dan bunting untuk majlis mereka. Tak taulah berapa lama bertahan trend ni. Dulu dalam gua design2 banner dan bunting untuk tempahan pengantin2, tup2 gua lak kawin, kawan2 sedare mare dok tanya mana banner gua...heehehe jawapan gua ringkas iaitu gua MALUUUUU hahaha x sanggup..xsangguppp...tidakkkkkk...





22 ulasan:

GregChai berkata...

wah cantik la design kerawang.

very creative.

Gogos berkata...

salam bro..hepi new year to u n your wife..wah!nampak mcm nak kencang je lu nyer income..cam nie gua nak jadi lu nyer broker boleh??dapat la sikit utk gua..hikhikhik..
pasal gambar budak sekolah memang gua tembak bro..tapi gua tembak kat Kosmo online la bro..jangan marah haa..bro..nanti lu boleh kasi harga banner ngan bunting?ye la..bukan ape kot2 ade member2 nak buat bende tu..boleh gua jual lu nyer bisnes..email gua marina_humaira@yahoo.com.my..chow

Rui berkata...

1) helo bro fly

2) smart! ko ni mmg ada bisnes photography ke ape

3) kalo kurang backup ke ape, tau la nak panggil sape erk

4) ha ha

skatype berkata...

wow..
mmg smart ler..
bro mmg jreatif ler..
hbat..
kongsi ler.
ngn gua..
nk gak uat banner..
hehehe

dilaOHdila berkata...

wat cikgu & doc dah buat bisness ni ke, cayalah.
makin maju. memang patut pun kemahiran PS yang ada tu kena gunakan sebaiknya. hangpa berdua memang talented!!!!!!

Hulubalang Derhaka berkata...

Perghh..!!
Sudah maju ke depan la pulak..!!
Bagus tu bro..
Kehkehkeh..
Sori lama tak singgah.. sibuk sangat laa.. banyak keje..!!

Pasal soklan tu, siput beliung pun mampu jawab selamba daa bro..
Kehkehkeh.. soklan lazim tu..

Salam

Fly berkata...

thanks dengan kata-kata semangat dari kengkawan, sebenarnya bisnes banner dan bunting ni dah hampir 5 tahun gua wat, cuma x de kedai je. X mampu lagi nak beli inkjet printer untuk banner2 nih sob..sob..tapi untuk bukak kedai dan memiliki inkjet print tu masih dalam cita-cita gua. Skrg ni cuma jadikan job ni sebagai sampingan je. Job ni bermusim gak tengok pada tempahan...

Chekgu BaniHassim berkata...

haha..malu nk buat banner sendiri...
suh la org buat...

skg ni mmg tgh in la trend buat banner kawen nih....

Mogen Ali Rico berkata...

agak2 kalo den nak tempah kad kawen..ade buat tak? hihihihi

DrSam berkata...

Nice work as usual and good business too.

kuizikel berkata...

pergh sib baik aku dah kawen.. klu tak nak gak oder 1... :)

Fly berkata...

Mogen Ali :pasal kad kawin tu no prob bro.

Dr Sam : Thanks Dr Sam

Kuizikel : kalauko dah kawin, kad ulangtahun kawin insyaAllah boleh wat hehe...,

Chegu bani Hashim : Bukan x nak suruh orang wat, cuma memang rasa malu dan segan bila muka ada kat banner tu heh..lain orang lain tastenyeee..

Fly berkata...

kalau ada yang berminat untuk wat banner apa sahaja, leh la email gua : zulkeflaihamidon@gmail.com

Muhammad Azli Shukri berkata...

sangat menarik saudara..

man_helang berkata...

bkn main ayu si nasir tu...ha ha ha

Fly berkata...

muhamad azli shukri & Man Helang : Thank u lawat blog gua and thanks for the compliment

Dodon berkata...

Hi Bro.. kalau aku kenal ko dari dulu. aku tempah juga banner/bunting kawen ku ngan ko.. fuh cun design tu..

psstt: macamana nak buat boder gambar ye.. (boder yg hitam / putih je..)

CatlinaFly berkata...

dodon: hmm..hari jadi alden pun leh wat banner/bunting ape..pastu celebrate kat dewan besar institut!grand beb! :)

Fly berkata...

thanks Don...aku kagum dengan peningkatan skill ko menembak gambar Don..

Halezza Ibrahim berkata...

Boleh tempah kalau anak kawin nanti..hehehe

kuizikel berkata...

bile nk updet ni cikgu..hehehhee

Fly berkata...

KUIZIKEL: sorylah sibuk betul sekarang ni x sempat nak mengupdate blog maklumlah sekolah baru bukak. naik bersawang tahap cipan gunung dah blog nih ishhh..ishh

 
© free template