Khamis, 18 Jun 2009

Battle Of The Bands SMKKT 2009

.
Rabu next week hari keusahawanan. kalau xde apa2 aral melintang hari rabu 24hb Jun minggu hadapan, akan berlangsung acara yang ditunggu-tunggu oleh pelajar-pelajar dan peminat-peminat muzik di sekolah aku, Yearghhh seperti tahun-tahun sudah konsep dan syarat-syarat penyertaan tetap sama, disertai hanya pelajar-pelajar sekolah aku dan juga kakitangan sekolah. Battle of the bands peringkat sekolah aku ni, rasanya sudah 4 tahun berturut-turut dijalankan. Terima kasih kepada guru-guru dan pelajar2 yang membantu aku dalam menjayakan pertandingan ini pada tahun2 sudah.
.
.
Pada tahun ini penyertaan semakin memberansangkan dimana kumpulan muzik yang menyertai semakin bertambah cuma kelainan pada tahun ni instrumen muzik semuanya sudah aku tempah, bass, lead gitar, rythm guitar dan drumset. Berbeza pada tahun lepas hampir 70% instrumen milik cikgu2 yang dipinjamkan. Tahun ni x dapat pinjam coz ada yang dah rosak termasuklah gitar karen aku yang kejap bunyi kejap x bunyi. Hadiah disediakan untuk tempat pertama, kedua dan ketiga. Bukan itu sahaja para juri akan memilih vokalis, pemain bass, guitaris, drummer , terbaik keseluruhan juga akan diberikan hadiah berbentuk piala.


satu lagi , penonton2 yang ingin menyaksikan persembahan kumpulan2 muzik ini akan dikenakan bayaran yang cukup munasabah dan barulah dibenarkan masuk ke dalam dewan. Dengan duit kutipan masuk inilah dapat aku dan Cikgu jamal rolling untuk bayar sewa barang dan hadiah2 semua tu. Oklah semoga apa yang dirancang berjalan lancar dan semua dapat berhibur dalam keadaaan terkawal, meransang bakat pelajar dan juga membentuk keyakinan dalam diri..keep rockinnn yearghhhhh.. Insyaallah gambar2 bakal menyusul kemudian..

29 ulasan:

andaq berkata...

wahh..
hebatla skolah ni coz ade battle of the bands..
mmg rock abesla..
goodluck bro!
:)

Out Of Focus berkata...

Woohoo!! WE WANT ROOOOCCCCKK!!!!! Hehehe!!

Fly berkata...

Andaq : Thanks bro...
setahun sekali, lagipun ni pun antara aktiviti kokurikulum gak :) yang penting pelajar dapat manfaatnya..InsyaAllah..

Fly berkata...

Out Of Focus : Yearghhhh keep rockin bro..uhuk2 terbatuk lak hehe

AiE bAhRi berkata...

wah..mesti best kan...

Fly berkata...

Aie Bahri : Thanks dengan komen itu..

Mencari Sinar Bahagia @ Tommy berkata...

Hello Fly...

Nice blog U have...
Can we be friends..:)
Drop by my blog if U free..
Hope to hear fr U soon..

Fly berkata...

Tommy : Thanks bro, fren? no prob bro, i ve already link ur blog to mine..

░♥si lampu neon♥░ berkata...

mesti meriah dan menarik!

Fly berkata...

Si lampu Neon : Thanks ye dgn komen itu, moga2 meriah hendaknye

zafi berkata...

how i wish i know to play guitar...
nice!

Biszign berkata...

stylo! bes bes, idea yang sungguh bernas... sure bro jadi cikgu paling kool kat skola hehehhe

Qaseh Qasturi berkata...

Baru hari ni akk dapat jalan kat sini...
semoga ape yg dirancang akan berjalan dengan lancar...

Mencari Sinar Bahagia @ Tommy berkata...

Fly,

Thanx for the add...
Really so thoughtful of U to do that..:)

ez berkata...

wow..bestnye..kalo mcm tu..sy pon nak sekolah kat sek cikgu fly la..hhehe

Fly berkata...

Zafi : Salam bro, thanks yek..

Fly berkata...

Bizign : Xdelah bro, saje nak bagi cikgu dan murid2 release tension sikit :)

Fly berkata...

qaseh Qasturi : Terima kasih ye dgn doa itu

Fly berkata...

EZ : mai lah kita jamming sama:)

~ujicham~ berkata...

gerek seh!

catz_mafia berkata...

Fly,
Wah.. battle of the band kat school.. best tu.. kalau selalu wat, ko trylah mintak KRU jadi penaung utk sponsor muzik mcm sekolah praktikal aku kat Putrajaya - dia bagi sekolah rendah tu.. jgn jeles..

Cite pasal gitar ni ko ingat tak persentation Irfan masa kita Part One (kelas En Wan Zul) - ayat dia aku ingat lagi.. heheh

'Badan gitar ni saya panjangkan supaya senang untuk menggoreng'..hehehe

dilaOHdila berkata...

WOW CIKGU FLY
NI rOCK KAPAK KE....
CAYALAH CCIKGU.
PEMINAT ROCK RAMAI NIH

[S]itie [B]Um [B]Um berkata...

kt skolah kite dulu xbg pon buat bende2 ni..

Fly berkata...

Rock Kapak : hehe rock kapak, rock dangdut, rock siam, rock jelmol pun ada hehe

Fly berkata...

Siti Bum2 :Lain sekolah lain ragamnye, maybe masa sekolah awak tu ada aktiviti yg lg best dan lagi menyeronokkan :)

tchersally berkata...

Salam kenal,

ooo..di sini rupanya blog papa e-ein..

♥ ieRa♥ berkata...

bagus skolah ni..cungkil bakat seni murid2..ade jugak aktiviti berfaedah untuk mereka

Dj Epoi berkata...

Walaweiiiiiiiii!!!!

Hebat sekolah Lu....

Bertuah anak murid Lu semua....!!!

Nak Juri atau MC panggil Gua k...

Gua kasik ribut kat sana heheheheh


FLY Contest Gua dah start....
Moh!!!! Terjah Blog Gua....

Aku manusia yang bernama SYAFIQA. berkata...

oh, aku ingat td battle of the band kat UNiversity...skolah pn ade battle of the band eh...

bestNye!

 
© free template