Khamis, 11 Jun 2009

Pekan Air Itam..

Petang semalam sempat jugaklah aku ke Pekan Air Itam B.pahat. Bukan nak cari pasu atau bantal cuma wife nak beli kerepek2 untuk diposkan ke rumah ibubapanya di kelantan. Lagipun jarak rumah aku ke pekan Air Itam ini mengambil masa hanya lebih kurang 10 minit je. Walaupun bukan hujung minggu tetapi pengunjung tetap ada mencari2 aneka makanan, buah-buahan tempatan, dan barangan hiasan untuk dibawa balik ke rumah.
.










28 ulasan:

AiE bAhRi berkata...

Salam bro,
banyak ke borong kerepek di sana?

pic mmg superb la..tiba2 terliur tgk nenas2 tu..alahai...

Fly berkata...

Aie Bahri : Wsalam bro, ala x banyak pun borong, cukup2 untuk mertuaku :)

nueeunlimited berkata...

salam..
ckgu fly..da lame Nuee x ke Air Itam. tapi skang brg2 kat sini leh thn mahal gak eh. Berbanding dolu2... Hehe.. Ye la. Zmn pon da brubah kan...

Fly berkata...

nueeunlimited : Wsalam, ha ah kalau nak dibandingkan rege duliu mmg jauh beza, lagi satu kalau kita tak pandai tawar dan pilih kedai yang murah mmg terasa mahal barang yang dibeli.

Dj Epoi berkata...

Salam....

Walweiiiii dah lama Gua tak turunJohor weih!!!!

*Stim* pulak tengok NENAS tuh!!!
Ltak kicap cikit sedap tuh!!!

Fly berkata...

Dj Epoi : Wsalam, Gua turut sama stim nak makan nenas ,tp wife x bg beli huhuhu

catz_mafia berkata...

Fly,
Borong jgn tak borong beb.. Aku tak merasa lagi sampai Johor ni.. Ish2.. tak sabar nak gi..

Lily.Lulu berkata...

batu pahat ??
kampung ibu saya tu
dah lama pulak x pulang ke sana
:)

Out Of Focus berkata...

Nice shots man.. I missed this place. Dulu pernah gi sana, maybe I'll go there again nanti.

Biszign berkata...

owh dok area2 ayer itam ke.. hehe, saya kampung batu pahat.. bley le outing sesame bile saya balik kampung =)

umie@kakyong berkata...

Fly,
Kak Yong kalau balik Yong Peng selalu gak singgah Air Itam... jamu2 mate jer le...

Nenas sarawak... yum yumm mmg manis.. selalunya panggkal yg manis kak yong mkn mcm tu jer.. yg hujung tu masak lemak campo tulang ikan masin kurau... ermmm sodap..!

Luth Textile berkata...

Air hitam mana eh?
Hihi, sini mesti jalan jemm..

cerpelai berkata...

Buah nenas itu nampaknya mirip Scarlet Johansson..

Sedap wooo..!!

Abiey69 berkata...

best gak g tempat2 macam tuh...
Abiey hanya berkunjung di pasar borong wakaf che yeh je.. kalau ke rantau panjang jalan jem sekarang nih... barang pun boleh tahan... RM meningkata 100%

~JuLiE~ berkata...

kalau g ctu mesti rambang mate nak beli kan...kan..kan...3 bulan keje kat kluang...tiap minggu lalu air itam balik bp...=)

bro nape x cari kerepek kat parit raja??=)

nordee berkata...

air hitam masih meriah seperti dulu

Fly berkata...

Catz mafia : heh belum sampai lagi ye ko kat jhr ni, aku ingat ko kaki jalan, x pe kalau turun jhr bgtau aku..

Fly berkata...

LiLy Lulu : Wah asal jhr jugk lah ye..


Out of focus : jnagan lupa leh tembak gambar sama2 bro

Fly berkata...

Bizsign : No prb bro :)


Umie kakYong : Mmang sodap kakyong, itu antara makanan peberet saya tu kak :)

Luth Textile : Air Itam Batu Pahat Johor..Jem bila musim cuti

Fly berkata...

Cerpelai : dan juga mirip Winona Ryder sedang menganyam ketupat palas.

Abiey69 : Lebih kurang jugak kat sini bro...boleh dikatakan semua barang kat sini harga naik.

Julie : Memang rambang sampai juling itik, cuma kocek je kosong hehe

Cikgu Nordee : Yup betul tu cikgu..dan selamat kemabali ke sekolah.

andaq berkata...

wahh..
sedapnye tgk nenas tu..
trliur plak rase..
hohoh.
btw pekan air itam tu ktne?
johor ker?

Fly berkata...

Andaq : Air itam Johor...

dilaOHdila berkata...

salam cikgu Fly
wow photog meletup aaa memang best!!!
CAP JEMPOL

cikgu
camana nak bagi gambar tu kilat cam tu erk
boleh bagi tips tak

Tq

anntaj berkata...

...
lawa nya gambar kat sini...
mesti banyak borong nih...
:)

♥ ieRa♥ berkata...

cantik betul gamba2 bro ni..paki camera pe ye ?

Fly berkata...

salam Dilla, Untuk dapatkan gambar yg berkilat tu, cuba Dilla cari software Dynamic Photo Hdr. Senang guna software ni. setelah siap gambar tu dah ada watermark software HDR, so Dilla besarkan je gambar tu untuk tutup watermark software tuh..

Fly berkata...

Anntaj : banyak jalan2 je tu :)

Fly berkata...

iera : Thanks Eira, DSLR kamera cap kaki tiga je ni eira, :)

 
© free template