Khamis, 11 September 2008

Sunset.....ntah bila..

Kalau ada masa nanti gua bercadang untuk tembak gambar sunset, cuma masa je yang tak mengizinkan almaklumlah cuaca sekarang tak menentu. Setelah dikaji kebanyakan gambar-gambar cantik dalam majalah semuanya telah diedit menggunakan software2 tertentu untuk mengindahkan lagi gambar-gambar yang telah diambil. Tetapi ada juga sesetengah gambar yang sudah memiliki nilai keindahannya sendiri, biasanya jurugambar2 profesional je yang amik gambar macam tu. Selain daripada ilmu di dada dan daya kreativiti yang tinggi, kamera serta perkakasnya juga memainkan peranan yang penting untuk mendapatkan hasil gambar yang memuaskan. Takpe pelan-pelan kayuh yang penting dapatkann kamera SLR dulu, tak gitu En Maslahudin bin Yusof heheh.


Kat bawah ni gambar-gambar yang gua edit supaya kelihatan lebih emosi dan dramatik.

gambar asal (sedap je mata memandang)


hi..hi..hiiii.. rumah hantu


gambar asal

gambar pemadam api berlabel A,B dan C jenis debu kering (memadam semua jenis kebakaran) cikgu KH bro heh..


gambar asal (dah lama tak basuh ni)

akhirnya masuk gak gambar kete gua kat dalam blog ni, setelah di edit macam dah basuh lak hehe..


gambar asal

peti surat ni pun kat umah gua, amik gambar ni sebelum waktu berbuka

1 ulasan:

catlina7@gmail.com berkata...

Nantilah kalau ade kesempatan kite g pantai amik gmbr sunset...

 
© free template