Ahad, 22 Mac 2009

Nur Dayana Insyirah

Nur Dayana Insyirah, itulah nama yang bakal aku daftarkan untuk buat my kid pada hari isnin nanti. Insyirah kena kuning lak, hari ni aku dah bawak baby insyirah gi checkup di hospital, setelah diambil ujian darah keptusan menunjukan baby memang tgh mengidap Jaundis (demam kuning) dengan keputusan darah 13.8, menurut dr, jika keputusan mencecah 14 baby Insyirah terpaksa ditahan di wad untuk rawatan selajutnya. Esok pagi baby Insyirah akan dibawa sekali lagi ke hospital untuk checkup kali ke-2. Harap2 Jaundisnya berkurangan. Aminnnnnnnnn



17 ulasan:

CJ berkata...

sedap nama tu bro. tenang menyebutnya. :)

baby mmg kerap kena kuning. org tua pesan lumur dgn susu kambing. atau jemur kt matahari pagi2. :)

Nik Muhammad Hafiz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nik Muhammad Hafiz berkata...

insyaAllah things will get better...anak saudara aku pun kena jugak...but alhamdullilah dia ok dah sekarang..may Allah protect ur family and especially ur new born k...

T.u.Y.a berkata...

Nur Dayana Insyirah...best nama tu..tggi gak kuning dia kan fly..baby mmg mostly akan dapat kuning nih..
baby Dayana..semoga sihat2 je tau..

Fly berkata...

Cj: Thanks Cj, Thanks dengan petua tu ye. Akan ku buat ape saje untuk pulihkan Baby.

Fly berkata...

Nik Muhamad Hafiz : Thanks bro dengan doa saudara insyaAllah semua berada dalam keadaan yang baik.

Fly berkata...

Tuya : Thanks Tuya... Ha ah kan baby kerap dapat kuning, panik gak sebab x pernah alami lg

amirul berkata...

Salam Sahabat,
Sedap Nama baby girl tuh... ape maksudnye erk? Didoakan baby girl cepat sembuh... ameen...

Fly berkata...

Amirul : Thanks bro, Nama tu maksudnya cahaya keberanian dan melapangkan dada

Nana Rosli berkata...

nak panggil ape ek,
baby dayana ke, baby insyirah?
papepon
sedap nama baby girl nih =)
semoga menjadi puteri yg solehah, aminnn.

Chekgu BaniHassim berkata...

normal kalau kene jaundis nih...
petua yg cj bagi tu mmg biase laa...
jemur tu cume utk bagi UV je lat budak nih..
kalau kat hospital di latak dalm incubator bawah lampu gak...

semoga jaundisnye cepat kebah ye...

Dj Epoi berkata...

Salam.....

Best aaaaah...baby Girl...

Baby Gua ponk baru gak baik darik demam kuning...

Memula Gua gunakan Susu Kambing...
Pastu....tapi masih lagi ada kunignnya....

Gua tukar plak ngn Jemur kat Matahari + Minumkan ngn Air sengkuang Cina + Minumkan air Mutiara....alhamdulilah sehari dua nh nampak Dah KURANG BANYAK kuning nya.....

Tapi ...semua baby tak sama.....
Kena Cuba kaedah2 yang terbaik...aahh

kabussenja berkata...

Insyirah name yang comeyyy... demam kuning prkara biasa bg bayi... matanya pun jd kuning... apepun wajib rujuk doktor...

AiE bAhRi berkata...

harap2 baby sihat...

Bapak berkata...

tahniah bro fly. sedap nama bro pilih. semoga baby membesar dengan penuh keberanian dan melapangkan dada bro sekeluarga sesuai dengan maksud namanya.

semoga baby cepat sembuh dari demam kuning.

Mogen Ali Rico berkata...

comelnyer!!!!!!!!
ni ikut muka ayah ker mak nie..hihihi

Nur Dayana Insyirah - insyaalah akan menjadi gadis yang selalu berlapang dada dan menerima segala pandangan yang baik

Semoga insyirah cepat sehat!!

eD love photographY berkata...

wahh...
nur dayana insyirah...sedap nama tu..maksud pon bagus kan bro..hehe...
sabar bro..besa la tu..budak2 baru lahir..neway,baby bro fly sangat comel..geram

*1st time dapat baby...so perasaan berdebar-debar tetap akan ada...hehe...

 
© free template