Ahad, 1 Mac 2009

Kuda

kebetulan hari ni turn wife aku bertugas, aku pun ikut wife (catlina) round2 ladang. Cantik sungguh pemandangan kat sini waktu pagi. Buat pengetahuan sahabat2 blogger yang baru kenal aku sebenarnya tinggal di Institut Veterinar Kluang tempat dimana wife aku bertugas. Gambar2 kat bawah ni ketika aku ikut wife masuk melihat ladang kuda. Kebetulan ada beberapa orang student yang rajin datang untuk praktis riding kuda, kagum kerana mereka begitu cekap memasang bridle & saddle.
.












16 ulasan:

Linda Latip berkata...

eh ade angle muke rider tu mcm KJ..haha apakah? btw,great pics n composition as always. Mmg kelebihan la duk kat sini ye..dgn ladangnye..bagai² gambr leh amik.

Rui berkata...

aduh.. tingin nak tangkap gambar kuda jugak.. -_-

suruh laa catlina tangkap gambar bro fLy pulak naik kuda, he he..

Chekgu BaniHassim berkata...

bersungguh2 muke rider tu...
sungguh poyo mukenye...
ke mmmg semula jadi cemtu...

semoga selamat ek wife ko...and baby...

skatype berkata...

salam Bro.
wah.
mmg best la pic nie.
makin hbat skang.
ni yg uat ak makin tergugat nie,.'hgaha

DrSam berkata...

aktiviti menunggang kuda ni suatu aktiviti yang sihat. sunnah nabi juga.

Doakan semoga Catlina dan bakal junior kedua-duanya akan selamat.

CatlinaFly berkata...

linda: hehe bila linda ckp baru perasan muke student tu mcm KJ!!!

CatlinaFly berkata...

hmm..student ni rajin2 tau..wpun bukan semua yg rajin dtg ke unit kuda pada hujung minggu,adalah dlm 3-4 org, tapi mmg kami hargai kehadiran mereka..diorg dtg bukan setakat menunggang je, pagi diorg tlg bersihkan stable(termasuk buang najis kuda) dulu, pastu tolong grooming kuda, dan lepas menunggang pulak, diorg akan mandikan kuda2 yg diorg riding tu...kebetulan staf unit kuda pun sorg je bertugas time weekend, so mmg kehadiran student ni amat dihargai!har har har takpe nanti sy bagi markah lebey ekkk!heh!

CatlinaFly berkata...

dr sam: aminnn!kami pun doakan begitu!

Fly berkata...

skytpe: salam bro, janganlah cakap tergugat bro pun apa kurangnye :)

Fly berkata...

chegu Bani Hashim : salam dan terima kasih kerana mendoakan. :)anyway janganlah ckp student tunggang kuda tu poyo bro, kecik ati dia bila dengar bro :), memang muka orang naik kuda camtu, kalau x caye cuba tunggang kuda, pastu rakam muka sendiri :)

Fly berkata...

Linda latip : salam and thank u very much

Fly berkata...

Dr sam: Thanks Dr, saya sokong pendapat dr tu, InsyaAllah kalau diizinkan tuhan satu hari nanti muka saya kot yang tunggang kuda tu heh

dilaOHdila berkata...

cikgu....
tak terkata nak menyatakan
semuanya perfect!!!!!
Doc cat....
bila kita punya minat yang sama TERASA bahagia kan. seronoknya...x yah gi class dah. marbelles!!!!!

Fly berkata...

Dilla : than ks Dilla :) Syukur Alhamdulilah Allah temukan jodoh kami berdua dengan minat yang sama.

~ujicham~ berkata...

wow.. cantiknya gambar. salam kenal :)

eD love photographY berkata...

bro....
photo2 bro sungguh cantik...
jeles me..
hehe...

:)

 
© free template